Dyslexie wordt in Nederland aangeduid als 'een stoornis die gekenmerkt wordt door een hardnekkig probleem met het aanleren en het accuraat en/of 'vlot toepassen van het lezen en/of spellen op woordniveau'. Dyslexie kan het begrijpend lezen en daarmee ook het leren ernstig belemmeren. Dyslexie komt in alle vormen en maten voor. Kinderen met 'ernstige enkelvoudige dyslexie' (EED) komen in aanmerking voor vergoede behandeling.

 

Met mijn ervaring als orthopedagoog en dyslexiebehandelaar geef ik u graag advies indien er vermoedens zijn van dyslexie. Ook kunt u bij mij terecht voor begeleiding van dyslexie. Echter bij Leesvermaak kunt u niet terecht voor diagnostiek noch voor vergoede behandeling van ernstige enkelvoudige dyslexie (EED). Ik heb hiervoor geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Ik kan u wel doorverwijzen en adviseren. 

 

Dit kan ik wel voor u betekenen

Indien uw kind of leerling wel dyslectisch is, maar niet onder de norm van EED valt, zou ik u wel kunnen helpen.

Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

- uw kind heeft naast leesmoeilijkheden een andere leerstoornis, zoals bijvoorbeeld ADHD of een autisme spectrum stoornis

- uw kind heeft leesproblemen maar de achterstand is niet laag genoeg (minstens drie maal een E of V-score op de CITO) voor een diagnose EED.

- er is een vermoeden van dyslexie maar de school is nog bezig met de aanvraag 

- de school heeft behoefte aan aanvullende informatie om het dossier compleet te maken. De school moet bij het aanleggen van het dossier kunnen aantonen dat zij voldoende extra hulp hebben geboden en dat ondanks deze extra hulp er niet voldoende vooruitgang is geboekt. Dit is om de hardnekkigheid te kunnen aantonen. 

- uw kind heeft de vergoede behandeling reeds afgerond en toch behoefte aan extra ondersteuning

 

Indien dit aan de hand is, neemt u contact met mij op en kunt u een vrijblijvend intake gesprek aanvragen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Crea tu propia página web con JouwWeb